top of page

Stoffen tot nadenken

Bijgewerkt op: 19 nov. 2022

Herinnert u zich het interview in de Gazet van Stekene nog waarin wij onze visie op duurzaamheid toelichtten?

Dit artikel gaat over een concrete toepassing van dat principe: op een haalbare en economisch verantwoorde manier duurzame mode onder de aandacht brengen. Vandaag doen we dat aan de hand van een concrete aanbieding: de Tencel pantalon, een topstuk voor deze herfst winter collectie.


Modal en TENCENT van Lenzing AG
De Tencel pantalon

Deze is voor 85 % samengesteld uit duurzame materialen: 40 % tencel, 28 % modal en 17 % katoen. De overige 15 % (12 % elastomultiester en 3 % elastan) kan nog niet door natuurlijke materialen vervangen worden en verhoogt het draagcomfort van deze pantalon.

Wat is modal?

Modal is ontwikkeld uit de cellulose van beukenhout en geeft een vezel die vergeleken met viscose een hogere sterkte heeft. Daarnaast is de rek veel verbeterd, heeft modal een snelle vochtopname en is het gemakkelijk te verven. De krimp en kleurechtheid komen overeen met katoen. Reeds meer dan dertig jaar is modal op de markt en bijzonder populair in India. Modal werd ontwikkeld door de Oostenrijkse firma Lenzing.

Wat is tencel?

Men noemt dit -net zoals modal- een “natuurlijke kunstvezel”. Tencel is gemaakt van de houtpulp van de eucalyptusboom, één van de snelst groeiende bomen op aarde. Overigens is de eucalyptus als plantensoort veel duurzamer dan katoen omdat deze veel minder water, meststoffen en pesticiden nodig heeft om te groeien.

Uit deze pulp wordt een gladde vezel gemaakt die soepel valt en heel zacht aanvoelt. Tencel is een verfijndere ontwikkeling van modal eveneens door de Oostenrijkse firma Lenzing AG.


Meer informatie over deze innovatieve textielreus vindt u op https://www.lenzing.com/

Kijk ook eens naar de Essenza collectie die volop gebruik maakt van Lenzing's duurzame textielproducten.


Lenzing Modal textiel
Nachtjapon "Blair" van Essenza in 100% modal

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page