top of page

Weg met wegwerpmode!

Mia's Feelgood stelt kwaliteit voorop, dat spreekt vanzelf. Maar hoe vertaalt zich dat in uw portemonnee én in uw garderobe?


Mieke Rosseneu: ik verkoop enkel kledij die minstens 5 wasbeurten overleeft. En elke dag bevestigen mijn klanten dat dit het geval is. Het is een kwestie van met de hand de collectie kiezen, zelf alle kledingstukken passen en aan een nauwkeurig onderzoek onderwerpen.


Daarin heeft Mia's Feelgood de wind mee: zelfs op het hoogste politieke niveau in de Europese Unie is men de wegwerpmode zat en werkt men aan wetgeving die tegen 2030 de fast fashion eh... uit de mode laat zijn.

Citaat uit een artikel in De Morgen van 2 mei 2022:

En ondertussen palmt “ultrafast fashion”de wereld in. Merken als H&M en Zara hebben de consumptie enorm opgedreven met steeds meer nieuwe items aan lage prijzen. Boohoo, Primark, Pretty Little Things en de Chinese koploper Shein drijven ze naar ongekende hoogtes. Shein voegde dit vorig jaar 315.000 nieuwe stijlen aan zijn website toe, bijna honderd keer meer dan bij H&M, en biedt momenteel 2.629 producten aan die minder dan 7 euro kosten.Als u de rekening maakt en de vergelijking van Mia's Feelgood's mode met fast fashion maakt betaalt u maximaal het dubbele voor een stuk dat vijf keer langer meegaat, kleurvast blijft en met een pasvorm die goed zit in plaats van overal te schuren en rare uitsteeksels te vertonen. Aldus Mieke Rosseneu.

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page